over mijzelf

Galerie beeldentuin Martin Griek  BeeldBepaald

      Madam  Pompoen

BiografieIk ben geboren op 13 november 1948 in Den Helder. In deze stad werkte ik als docent beeldende vorming en economie in het voortgezet onderwijs. Sinds 1 november 2010 ben ik met de vut en leg ik mij volledig toe op het beeldhouwen.


 


Mijn opleiding als onderwijzer in de jaren 1965 tot 1970 heb ik aangevuld met de opleiding leraar handarbeid lo. In de periode 1977 tot 1979 volgde ik een uitgebreide nascholingscursus aan de Rietveld academie.


Van 2008 tot 2013 was ik actief bezig met beeldhouwen bij het centrum voor kunsteducatie Triade in Den Helder o.l.v. Joop Hollanders en Leonard Frederiks. Daarnaast ben ik vrijwel dagelijks in mijn atelier met mijn beelden aan het werk.


Mijn werk

 


Mijn werk in steen is geïnspireerd door de natuur en door de eigenschappen en de schoonheid van het materiaal. De vormen zijn vaak gestileerd, rond, vloeiend en glad en daarbij zo helder mogelijk. Ik ben in mijn beelden altijd op zoek naar een balans tussen vorm en materiaal. Beiden moeten daarin tot hun recht komen, elkaar aanvullen en sterker maken en in hun eenvoud kracht uit stralen.


Naast mijn stenen beelden is er ook een aantal bronzen afgietsels verkrijgbaar.

Opdrachten zijn mogelijk; in principe vrijblijvend, maar altijd in mijn eigen stijl en passend in mijn collectie.


Door mijn voorkeur voor hardere steensoorten zoals marmer en hardsteen, zijn mijn beelden over het algemeen geschikt om buiten geplaatst te worden.


Winterkoning

  • Beeldbepaald • Martin Griek © 2008-2020 •